Suomi-konepistooli, 9.00 KP 31 (I)

Aimo Lahden suunnittelema ja Oy Tikkakoski Ab:n valmistama konepistooli kaliiperissa 9 mm Parabellum. Suomi-konepistooli hyväksyttiin Puolustusvoimien sotavarusteeksi vuonna 1931 ja sitä käytettiin koko viime sotien ajan. Suomi-konepistooleja toimitettiin myös SS-Wiking -divisioonassa palvelevien suomalaisten SS-vapaaehtoisten käyttöön.

   

Varusteet: 70 patruunan rumpulipas ja kantohihna. Viritintappi liikkuu ja vaipan voi irroittaa. Deaktivoitu vuonna 2018.

Hinta: 880,-   Saatavana


 

Suomi-konepistooli, 9.00 KP 31 (II)

Aimo Lahden suunnittelema ja Oy Tikkakoski Ab:n valmistama konepistooli kaliiperissa 9 mm Parabellum. Suomi-konepistooli hyväksyttiin Puolustusvoimien sotavarusteeksi vuonna 1931 ja sitä käytettiin koko viime sotien ajan. Tätä suujarrulla varustettua ns. kakkosmallin konepistoolia valmistettiin vuodesta 1942 alkaen. Suomi-konepistooleja toimitettiin myös SS-Wiking -divisioonassa palvelevien suomalaisten SS-vapaaehtoisten käyttöön.

 

Varusteet: 70 patruunan rumpulipas ja kantohihna. Viritintappi liikkuu ja vaipan voi irroittaa. Deaktivoitu vuonna 2018.

Hinta: 780,-   Saatavana


 

Kalashnikov AKS-74U

5,45 mm AKS-74 -rynnäkkökiväärin lyhennetty versio, joka on ollut Neuvostoarmeijan käytössä 1970-luvun lopulta alkaen. Asemalli on käytössä paitsi erikoisjoukoissa, myös sellaisissa yksiköissä, joissa rynnäkkökivääri ei ole ensisijainen ase. Valmistaja: Tulan asetehdas, Neuvostoliitto. Varusteet: kantohihna.

Aseen voi purkaa, ja luisti liikkuu normaalisti.

Hinta: 580,-    Tilapäisesti loppu


 

Kalashnikov AKS-47

AK-47 -rynnäkkökiväärin taittoperällä varustettu versio, joka tuli tuotantoon Neuvostoliitossa 1940-luvun lopussa. Taittoperäisiä AK-rynnäkkökivääreitä on ollut muun muassa sekä Neuvostoliitossa että Suomessa maahanlaskujoukkojen ja panssaroiduilla taisteluajoneuvoilla liikkuvan jalkaväen käytössä. Valmistaja: Tehdas nro 10, Kazanlak. Varusteet: kantohihna.

Aseen voi purkaa, ja luisti liikkuu normaalisti.

Hinta: 545,-    Tilapäisesti loppu


 

9.00 KP 44 (Peltiheikki)

Suomessa saatiin vuonna 1943 sotasaaliiksi ensimmäiset neuvostoliittolaiset Sudajev PPS-42 ja PPS-43 -malliset konepistoolit. Sudajevin konepistoolia tutkittaessa havaittiin, että ase oli yksinkertainen, kevyt, kompakti, toimintavarma ja riittävän tarkka. Kaiken lisäksi sen valmistaminen oli – toisin kuin Suomi-konepistoolin – helppoa, halpaa ja nopeaa. Näin ollen Sudajevin konepistooli kopioitiin pienin muutoksin, joista tärkeimpänä kaliiperin vaihtaminen 7,62 Tokarevista 9 mm Parabellumiksi. Puolustusvoimat tilasi uutta asemallia 20 000 kpl, joista 10 000 peruttiin rauhan tulon takia.

 

Varusteet: 36 patruunan tankolipas ja kantohihna. Aseen voi virittää ja tyhjälaukauksen voi ampua. Purkaminen onnistuu muuten, paitsi piipun irroittamisen osalta. Deaktivoitu vuonna 2006, ennen nykyisiä deaktivointisäännöksiä.

Hinta: 495,-   Tilapäisesti loppu


 

PPSh-41

Neuvostoliittolainen toisen maailmansodan aikainen konepistooli. Georgi Shpaginin suunnittelema yksinkertainen ja toimintavarma PPSh-41 -konepistooli korvasi tuotannossa vuodesta 1941 alkaen vanhemmat Vasili Degtjarjovin käsialaa olevat PPD-sarjan konepistoolit. Meiltä saatavilla olevat konepistoolit on valmistettu vuosina Neuvostoliitossa vuosina 1942, 1943 tai 1944, aseyksilöstä riippuen. Konepistoolin mukana seuraavat kantohihna, puhdistuspuikko ja öljypullo. Purkaminen, virittäminen ja tyhjälaukaus onnistuu. Kunto: Hyvä

Hinta: 395,-   Tilapäisesti loppu


  

7.9 M 53   "MG 42/53"

Jugoslaviassa aloitetettiin saksalaisen MG 42 -konekiväärin kopioiden valmistus 1950-luvulla. Ase on samanlainen kuin MG 42 ja niiden osat ovat keskenään pääosin vaihtokelpoiset. Myös kaliiperi pysyi samana: 7,92 mm. Varusteet: 200 patruunan vyölaatikko, 2 kpl 50 patruunan vöitä, vyönpää ja työkalulaukku hieman vaihtelevine sisältöineen.   Kunto: täysin uusi tai erittäin hyvä.

    

M 53 -konekivääri on täysin purettavissa, mukaanlukien piipun irroittaminen. Aseen voi virittää ja tyhjälaukauksen voi ampua. Ainoastaan piippu ja lukon sulkukappale on deaktivoitu, muut osat ovat täysin ehjiä. Deaktivoitu vuonna 2009, ennen nykyisiä deaktivointisäännöksiä.

Tilapäisesti loppu


 

7.9 M 53 -piippu ja piippukotelo

Deaktivoitu 7.9 M 53-konekiväärin piippu peltisine koteloineen. Sopii myös MG 42:een. Kunto: hyvä.

Hinta: 95,-     Tilapäisesti loppu


 

Kalashnikov AK-74

AK-74 on AK-47 ja AKM-rynnäkkökivääreistä edelleen kehitetty versio kaliiperissa 5,45 mm. Asemalli hyväksyttiin neuvostoarmeijan sotavarusteeksi vuonna 1974. Nämä AK-74:t on valmistanut tehdas numero 10 Kazanlakissa, eli nykyinen Arsenal JSCo. Varusteet: 30 patruunan lipas, kantohihna, lipastasku ja öljypullo. Aseet ovat kunnoltaan käyttämättömiä ja oikeista rynnäkkökivääreistä deaktivoituja, eivätkä ns. maket-tyyppisiä "tehtaan dekoja". Perä ja kädensuojus ovat tummaa polymeeria.

  

Virittäminen, purkaminen ja tyhjälaukaus onnistuu. Deaktivoitu vuonna 2009, ennen nykyisiä deaktivointisäännöksiä.

Hinta: 595,-    Tilapäisesti loppu


 

Kalashnikov AKM

AK-47 -rynnäkkökiväärin levyrunkoinen versio, joka tuli tuotantoon Neuvostoliitossa 1950-luvun lopussa. Nämä AKM:t on valmistettu Neuvostoliitossa joko Tulan tai Izhevskin asetehtailla, aseyksilöstä riippuen. Varusteet: 30 patruunan lipas, kantohihna, lipastasku, puhdistusvälineet suojaputkiloineen ja öljypullo.

  

Virittäminen, purkaminen ja tyhjälaukaus onnistuu. Deaktivoitu vuonna 2009, ennen nykyisiä deaktivointisäännöksiä. Kunto: melko hyvä.

Hinta: 495,-    Tilapäisesti loppu


 

AK-47/AKM-lukko

Deaktivoitu 7,62 mm AK-47 ja AKM-rynnäkkökivääreihin sopiva lukko. Valmistusmaa: Neuvostoliitto. Mukana deaktivointitodistus. Lukon toimituskulut 5 e.

Hinta: 49,-        Tilapäisesti loppu


 

AK-74 -lukko

Deaktivoitu 5,45 mm AK-74-sarjan rynnäkkökivääreihin sopiva lukko. Mukana deaktivointitodistus. Lukon toimituskulut 5 e.

Hinta: 49,-    Tilapäisesti loppu


 

55 S 55

Suomalaisvalmisteinen sinko mallia 1955. Varusteet: tähtäyskaukoputki suojakoteloineen ja varusteineen, kuljetussuojukset ja kantohihna. Laukaisukoneiston virittäminen onnistuu. Kunto: hyvä.

Hinta: 345,-        Loppu


  

9M14M "Maljutka-M"

Neuvostoliittolaista suunnittelua oleva panssarintorjuntaohjus, NATO-nimikkeeltään AT-3 Sagger. Ohjuksesta on poistettu räjähdysaine, sytytin, räjäytin ja rakettimoottori, eikä sitä ole mahdollista saattaa enää toimintakuntoon. Varusteet: alkuperäinen puinen kuljetuslaatikko ja ohjuksen kantakirja. Kunto: Hyvä.

Mikäli ohjuksia ei ole varastossa, ota yhteyttä, sillä tällä hetkellä niitä on saatavana myös tilaustavarana.

       

Hinta: 295,-      Saatavana tilaustavarana


 

PTRS

PTRD on Sergei Simonovin suunnitelema 14,5 mm kerta-automaattinen, 5 patruunan syöttökotelolla varustettu panssarintorjuntakivääri, joka tuli hyväksyttiin Puna-armeijan sotavarusteeksi vuonna 1941. PTRS:n panssariluoti läpäisi 30-40 mm panssariterästä 100 m etäisyydeltä. Virittäminen, purkaminen ja tyhjälaukaus onnistuu. Varusteet: viisi patruunasidettä, puhdistusväline- ja työkalusarja. Kunto: hyvä.

           Hinta: 1290,-    Myyty


 

 PTRD

PTRD on Vasili Degtjarjovin suunnitelema 14,5 mm panssarintorjuntakivääri, joka tuli Neuvostoliitossa tuotantoon vuonna 1941. PTRD:n panssariluoti läpäisi 30-40 mm panssariterästä 100 m etäisyydeltä. Tämä PST-kivääri on valikoimissamme yksittäiskappaleena ja se on valmistettu Kovrovin asetehtaassa vuonna 1942. Virittäminen, purkaminen ja tyhjälaukaus onnistuu. Varusteet: puhdistusväline- ja työkalusarja. Kunto: hyvä.

             Hinta: 1190,-     Myyty